2016. március 13., vasárnap

Shopping list | Healthy Sunday

Sziasztok!

Óóóóóó, te jó ég, már alig vártam, hogy eljöjjön ez a nap, ugyanis vasárnap van, és ez azt jelenti, hogy hozom a HealtySunday rovat következő részét! Ha kíváncsiak vagytok, hogy mi lesz a mai rovatban, tartsatok velem: katt a muti az egészet-re! C:



Ma a vásárlásé lesz a főszerep!
Nem, nyilván nem megyünk sehova, nem is tudom, hogy hogy lehetne megoldani, hogy elmenjünk egyáltalán, namindegy, hanem megbeszéljük, hogy mi az, aminek feltétlen kell otthon lennie.



#1 Banán

Imádom a banánt. Na jó srácok, az a rossz, aki rosszra gondol..... :|
Szóval a banán nagyon fontos alkotóeleme az egészséges étkezésnek. Amellett, hogy rengeteg vitamin és miegyéb van benne ami fontos a szervezetnek, nagyon sokoldalúan felhasználható étel.  Úgyhogy akár egyéb gyümölcsök mellet is, de feltétlen szerezzetek banánt! c:



#2 Mogyoróvaj

Amerikában nagyon népszerű, mogyoróból készült étel, ami a nutella ellentéte. Ugyanis sós. Nekem ez hatalmas felfedezés volt, mikor először megkóstoltam. Tény, hogy isteni finom, de azért nem mindennapi íze van. Én a Lidl-ben találtam, de hozzá kell tennem, hogy nem annyira volt olcsó, úgyhogy szerintem tartalékolok a következő akcióig. 


#3 Tortilla

Nos, ez a kaja, amit nem muszáj vásárolni. Némi liszt, víz és só, és ti is tudtok készíteni otthon, mindenféle további tartósítószer nélkül. De meg is mutatom a pontos receptet:
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • langyos víz
Keverjétek össze a hozzávalókat, annyi vízzel, hogy egyenletes, görcsmentes, sima tésztát kapjatok! Osszátok 8 részre, majd mindegyiket, egyenként nyújtsátok ki. Olyan vékonyra nyújtsátok, amennyire csak tudjátok! Ha már papírvékonyságú, akkor még egy picit.. C; 
Száraz, forró serpenyőben, kb. 1 percig kell sütni mindkét oldalon, de úgyis látni fogjátok: ha megjelennek a jellegzetes barna foltok, akkor már jó. c:

A tortilla is nagyon sok étel alapjaként szolgál, és nagyon sok különféle ételt lehet készíteni belőle. c:



#4 Pufirzs

A puffasztott rizsből készült lapocskák kenyérként is funkcionálhatnak étrendünkben, így akár mini-szendvicseket készítünk belőlük, akár ropogtatni valónak szánjuk, mindkét célra tökéletesen megfelelnek. Nagyon könnyű étel és kedvünkre tudjuk ízesíteni.


#5 Müzli

Sajnos 16 évesen lehet, hogy egy picit kinőttem a gabonapelyhes korszakból (de azért még kakaót iszom kávé helyett), úgyhogy ideje váltani: a müzlire.
Anyával mindig a Penny-ben, a saját márkás müzlit szoktuk megvenni, mert nagyon sok dióféle: mandula, mogyoró van venne, valamit mazsola. Mind a ketten nagyon szeretjük ezt a müzlit, de ha valakinek az ízlik jobban, szárított gyümölcsöset is vehet. C:



#6 Joghurt

Mindegy, hogy a natúr, vagy a gyümölcsjoghurtot szeretjük jobban, néha napján muszáj megengednünk magunknak. Imádom a joghurtot. Szintén a Penny-ben szoktuk venni anyával, mert találtunk egyet amit nagyon szeretünk, valamint abszolút bogármentes*. Vagy a másik joghurt, amit az egész család nagyon szeret, az a Cserpes joghurt. A Cserpes termékek 100000%-ban természetes alapanyagokból készülnek, és fenomenális ízük van! ❤

*bogármentes: a joghurtok többségét általában bogarakkal szokták beszínezni. Tudom, nagyon elmebetegen hangzik, de ez így van. Azt a terméket, amire a természetes színezék mellett zárójelben oda van írva hogy bármiféle kárminnal van színezve, én nem venném meg a helyetekben... Bővebb infóért katt [IDE


Ennyi lett volna mára a HealthySunday, jövőhéten hozok pár receptet ezekhez a hozzávalókhoz, addig is legyetek egészségesek és mosolyogjatok sokat! C:

XOXO ❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése