2016. március 20., vasárnap

Egy pár recept | HealthySunday

Sziasztok!!

Újabb vasárnap, újabb healthy-post! :)

Ahogy múlt héten ígértem nektek, egy pár receptötlettel készültem nektek! Ha van kedvetek valami finomhoz, tartsatok velem! :3




#1 - Tengeri tükörtojás

Igazából semmi extrától nincsen szó, csak némi tükörtojásról és egy kis halról! Hering-szeretők előnyben! :)

Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 1 db halkonzerv
  • olaj
  • kenyér/puffasztott rizs
Mi a Penny-ben szoktunk halkonzervet venni. Egészen pontosan hering konzerveket, amik egyenként 175 g-osak. Lehet kapni olajosat, vagy olyat, ami paradicsomszószban van. Mindkettő isteni finom szerintem.

Ennek az egyszerű reggelinek az elkészítéséhez pedig nincs más dolgotok, mint megsütni a 3 tojást úgy, hogy a hal olaját használjátok hozzá. Ettől jobban össze fognak passzolni az ízek, de mégsem lesz hal íze a tojásnak. Ha megsültek a tojások, egy tányérra tegyétek ki mellé a halkonzerv felét. Sóval, borssal ízesíthetitek és egy kis kenyérrel (fogyni vágyóknak pufirizzsel) laktatóbb is!
A tojás kiváló fehérjeforrás, a hal pedig rendkívül egészséges!
Violá~ Egy szuper reggeli, hogy jól induljon a hétvége! :)




#2 - Banán sushi

Igazából szinte biztos vagyok benne, hogy már hallottatok erről a dologról. Én is láttam már egy pár videót/posztot amiben ilyet csinálnak. Nézzük meg, hogy hogyan is akkor! :)

Hozzávalók:
  • banán
  • tortilla
  • mogyoróvaj/nutella
Tortillát lehet kapni készen a boltben is, de akár otthon is könnyedén el lehet készíteni! Az előző posztban már leírtam a saját receptemet, úgyhogy most ezzel nem húznám az időt, de nézzétek meg, szerintem érdemes otthon nekiállni! :)

A banán sushi elkészítéséhez nem kell mást tennetek, mint fogni egy tortilla lapot és megkanni mogyoróvajjal. Ezután meg kell hámozni egy banánt és feltekerni a tortilla lapot. Amennyiben ragaszkodunk a sushi formához, fel lehet vágni a tömböt, így igazi sushi formát kapunk, de akár hagyhatjuk egybe is a tömböket.
A mogyoróvaj és a tortilla önmagában sós étel, így egy nagyon különleges ízvilágot kapunk a banánnak kiegészítve. Ha valaki nem szereti keverni annyira keverni az édeset a sóssal, akkor a mogyoróvaj helyett nyugodtan használhat nutellát is! :)
Ez egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető étel, viszont annál laktatóbb, így akár reggel, suli előtt is összedobhatjuk, és meg is van az uzsi aznapra. De akár gyors nassiként és megehetjük a TV előtt ülve, egy lazítós napon. :)





#3 - Müzlis joghurt

A neve elárul mindent erről az ételről. Szintén a gyors, sulikész reggelik kategóriájába sorolnám, és hát, mit mondhatnék? Nézzük hogy mi is ez!

Hozzávalók:
  • (gyümölcs)joghurt
  • müzli
Semmi egyéb dolgotok nincs, mint egy kis müzlit keverni a joghurtba. Ilyen egyszerű. Mire beértek a suliba, és elérkezik az első kajaszünet, a müzli egy kicsit magába szívja a joghurtot és ezáltal egy picit  megpuffad. Használhattok natúr, vagy gyümölcsjoghurtot is, amelyiket jobban szeretitek!
Én egy 500 g-os joghurt kb. felét szoktam egy reggel bekeverni, és ahhoz kb. 5-6 evőkanálnyi müzlit teszek. Így nagyjából egyensúlyban van a két íz, és nem nyomják el egymást.
A lustiknak tökéletes reggeli; 5 percnél semmiképp nem tart tovább az elkészítése! :)

Sajnos ehhez elfelejtettem saját képet készíteni, de szerintem ezen a képen s szuperül néz ki a szóban forgó étkünk, valamint azt is remekül szemlélteti, hogy egy kicsit elengedhetitek a fantáziátokat, kajakészítést közben! :)




#4 - Természetes palacsinta

Nos, muszáj előrebocsátanom, hogy ez a recept a blogilates.com-ról származik, de én imádom, úgyhogy akik nem élvezik az angol tudás előnyét, vagy nem hallottak még róla, feltétlen meg kell ismerniük ezt a receptet!

Hozzávalók:
  • banán
  • 2 tojás

Nincs más dolgotok, mint egy banánt jól összetörni, majd elkeverni a 2 egész tojással. Ha biztosak vagytok benne, hogy jól elkevertétek a két összetevőt, kis adagokban, oldalanként kb. fél percig süssétek ki a palacsintákat és kész is!
Segítség képpen itt egy videó is az elkészítésről!





Nos, ennyi lett volna mára a HealthySunday, jövőhéten újabb egészséges tanácsokkal várlak majd benneteket! Addig is nézelődjetek a blogon, és próbáljátok ki a recepteket! Ha gondoljátok osszátok meg velem, hogy hogyan sikerültek, vagy a saját receptjeiteket, de ha kérdésetek van, azt se habozzatok feltenni! :)

Minden jót nektek! :3



XOXO ❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése