2015. július 2., csütörtök

Nehéz választások

Sziasztok!

A mai bejegyzésben a nem könnyű döntések kapják a főszerepet. Hiszen, mindannyiunkkal előfordult már, hogy választanunk kellett két olyan dolog között, amik között nem szívesen teszünk különbséget. Nagyon nehéz ilyenkor helyesen dönteni, mert bármit is választunk, marad bennünk egy üresség, szomorúság érzet, a másik dolog miatt. Ha ti is nehezen birkóztok meg az ilyen helyzetekkel, tartsatok velem, hátha tudok segíteni! :)


Ennek a posztnak az ispirálója egy nyári program volt. Ugyanis volt egy tábor, ahova a barátnőmmel beszéltük meg, hogy elmegyünk. Erendeztünk mindent és már csak az volt hátra, hogy elmenjünk a tábora. Erre, a tábor előtt egy héttel közli a nővérem, hogy menjünk el, együtt egy másik táborba, ami természetesen ugyan akkor van mint a másik.

Ha logikusan nézzük az egészet, akkor az első tábor volt hamarabb. Ha van egy időpontod a fodrászhoz, és a barátaid kitalálják, hogy ugyanakkor menj velük el valahova, automatikusan nemet mondasz, hiszen, nem érsz rá: van más programod. Ez ugyan így működik a tábor esetében is, nem? Meg amúgy is, mindenki, akit megkérdeztem azt mondta, hogy azt választaná, amelyik előbb volt. Tehát ennyi.........

is lehetne......  De. Ha anyával beszélek erről, sokkal jobb ötletnek tűnik, hogy a nővéremmel menjünkel együtt táborba. Nyílván anyai ösztön, hogy együtt legyenek a tesók, meg ilyesmi. De, mii van akkor ha belegondolsz, hogy a nővéred nem megy el a táborba egyedül. Tehát ha a másikat választod, ő nem megy sová. 

Ilyenkor jön a kínos érzés, hogy akkor most mi a jó isten legyen.

Mivel mindkét táborba szívesen elmennék, így a választás amutómatikusan átterelődik arra, hogy akkor: család, vagy barátok?

Én minnél többet gondolkodom ezen a dolgon, annál jobban elveszek benne. :C


Azt mondják, ha nem tudsz választani két dolog között, és megkérsz valakit, hogy válasszon helyetted, de utánna nem vagy elégedett a döntéssel, a másikat kell választanod. Mert bármennyire is úgy érzed, nem tudsz választani, az egyiket mindig jobban szeretnéd, mint a másikat.

Ha így sem tudnád eldönteni, hogy mi legyen, hagyd a csudába. Random válassz egyet, aztán próbálj meg nem foglalkozni vele. Ha egy napig nem rágódsz rajta, hanem éled az életed és próbálsz kikapcsolni, utána tiszta fejjel tudod újra elővenni az ügyet. Még akár aznap este, mondjuk lefekvéskor. Próbáld ésszerűen átgondolni az egészet. Ha egyre jobban úgy érzed, hogy a másik lehetőséget választottad, mint amit kellett volna, akkor lehet ez a helyzet. Aludj rá mégegyet, és ha még mindig úgy gondolod, hogy a döntésed helyes, akkor valószínűleg jól döntöttél.

Persze, az is előfordulhat, hogy gyorsan kell döntened. Én az ilyen helyzetekben általában mindig rosszul döntök. Ha nem szeretnétek követni a példámat, akkor azt tanácsolom, sose dönts úgy, hogy nem gondoltad át. Nincs olyan helyzet, hogy ne legyen legalább egy fél perced átgondolni a dolgokat.

Azt szokták mondani, hogy hallgass a szívedre. De nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nem nagyon szokott segíteni.. Nem mondom, hogy mindig legyél racionális, és tedd azt, ami a legésszerűbb. Mert néha tényleg jobb a 'szívünkre hallgatni', vagyis nem azzal foglalkozni, hogy mit kell tennünk, hanem, hogy mit szeretnénk igazán.


Remélem segítségetekre voltam, ha ilyen,vagy hasonló helyzetbe kerülnétek! Ha nektek is van egy nagy dilemmátok, amivel nem tudtok dűlőre jutni, írjátok meg kommentben! ^^

XOXO 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése