2015. augusztus 10., hétfő

Quick tips~ | Summer

Sziasztok!

Rég találkoztunk. Kissé elhanyagoltam a blogot, mert elég zsúfoltak voltak a napjaim..

De most újra itt vagyok, egy olyan bejegyzéssel, ami az élet apróságain segít, feldobja a jó dolgokat, hogy mégjobbak legyenek, és bemutatja az én prakrikáimat.

Ha kíváncsiak vagyotok, tartsatok velem! :)



Nyár. Tehát dög meleg.
Ilyenkor semmi nem esik jobban, mint a vízben lubickolni, és elfogyasztani egy jó kis hűsítőt.

Nos, mivel nekünk nincs saját, külön bejáratú medencénk, és azért minden nap nem lehet  strandra járni, kitaláltam, hogy hogyan tudnám mégis picit lehűteni magam a vízzel, és még jól is szórakozni közben.

#1 locsoló-móka
Tudjátok van ez a permetező, amit rá kell csatlakoztatni a locsolóra, és akkor így szépen szétszórja a vizet. Ezzel szokták öntözni a füvet. Van ami mozog is.
Na, ha van ilyenetek otthon, tuti kipróbáltátok már, milyen alatta szaladgálni. Eszméletlen jó.
De ha nincs, az sem baj. Egy palack, egy szúrásra alkalmas tárgy és egy kis pillanatragasztó segítségével ti is elkészíthetitek a saját öntözőtöket.

Fogjátok meg a palackot, és szúrjatok bele, egymáshoz nem túl közel, nagyon pici lyukakat. (Azért fontos, hogy megfelelő távolságban legyenek a lyukak, mert ha túl közel vannak, nem lesz elég nyomás, és nem fog szép messzire kilövellni a víz. Ha pedig túl nagy lyukakat vágunk, ugyan ez lesz a következménye.) Ezután vágjatok egy akkora lyukat a kupakba, amibe belefér a slag cső, és ragasztó segítségével ragasszátok bele- vagy össze, hogy a nyomás ne tudja kilökni. A következő lépés, hogy megnyitjátok a vizet, és élvezitek munkátok gyümölcsét. :)
~Érdemes nem az eredeti csövet a palackhoz ragasztani, hanem csak egy darabot, és azt összekapcsolni a többivel, így az öntöző rendszerünk könnyen leválasztható a csőről.
~Vagy ha úgy ragasztjátok rá a kupakot, hogy nem nagyon a cső elejére, akkor akár úgy is te tudjátok majd venni a saját öntözőtöket, hogy simán csak lecsavarjátok a kupakot, és azzal együtt a csövet is.


#2 ne érd be a sima fagyival
Az első számú eledel, amit mindenki fogyaszt nyáron, az a fagyi, természetesen. Mivel sokkal kifizetődőbb egy nagyobb, családi kiszerelésű fagyit venni, sokan választják ezt a lehetőséget. De még így is, valljuk be, nem mindenki tudja megfizetni a Carte D'or csodálatosan különleges ízeit. Hát, én se nagyon.

De ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a különlegesebb ízekről! Ne búsulj a tálkádba kerülő kis csoki, vanília, eper hármason! Inkább nézz körül otthon!

~Próbáld lekvárral: egy kis eper, vagy nem túl sűrű szilvalekvár elképesztően fel tudja dobni a fagyid ízvilágát.
~Mindenféle öntetek: a lekváron kívűl van otthon más is. Például csinálhatsz egy kis csoki öntetet, kakaóból, vagy egy táblás csoki felolvasztásával, és máris nem is olyan uncsi az a fagyi.
~Gabonapehely: imádok gabonapelyhet reggelizni, ezért szinte mindig van nálunk itthon. Vagy kis golyó alakú, vagy Chocapic formájú, de a kedvencem a párnácska. Próbáld ki egyszer, hogy nem tejjel eszed, hanem egy marékkal szórsz a fagyidra belőle. Isteni. De ha nem akarsz fagyievés közben ropogtatni, mielőtt rátennéd, kicsit törd össze, (mondjuk egy zacskóban, egy sodrófa segítségével) és utána szórd a fagyira.
~Müzli: ha gabonapelyhet tehetünk a fagyira, müzlit miért ne?
~Dió-, mogyorófélék: szintén tök jól fel tudja dobni a fagyid, ha belekeversz egy kis diót, mogyorót, mandulát vagy egyéb más diófélét. Sőt, ezzel még egészségesebbé is teszed a desszerted.:)
~Tejszínhab: mindegy, hogy a palackos, kinyomós fajta, vagy az otthon felverős, egy kis tejszínhabbal minden különlegesebb.
~Túrórudi: fogj meg egy túrórudit, és még a zacsijában törd össze. Bontsd ki, és tedd a fagyiba. Kicsit keverd össze, és violá. Mennyei.

Ez csak egy pár ötlet, ami eszembe jutott, de biztos vagyok benne, hogy legalább még kétszer ennyi dolog van nálatok otthon, úgyhogy szedd össze magad, és kicsit nézz körül! ^^



#3 eperhab
Az epernek nyár elején van igazából szezonja. De azért nyár elején is elég meleg tud lenni.


Anyukám mindig mesélte, hogy mikor ő kicsi volt, mennyire szeretett eperhabot készíteni. Mindig nyaggattam, hogy csináljunk mi is, de sosem volt elég eper itthon.

Az idén viszont  olyan sokat nőtt az itthoni kis eperállományunk, és annyi termett rajta, hogy nem győztük leszedni, és mindenbe elhasználni. Tehát, csináltunk eperhabot is. :)

Mivel ez nem olyan dolog, hogy mindenből pontosan ennyi, és ennyi kell, ezért nem tudok pontos receptet írni nektek. Igazából, ízlés szerint kell dolgoznotok.

Egy kis tálnyi epret mossatok meg, és jól, nagyon alaposan törjétek össze! Ízlés szerint tegyetek hozzá cukrot, annyit, amennyire édesre szeretnétek! Adjátok hozzá egy tojás fehérjét, és verjétek fel jó kemény habbá!

Ha le szeretnétek hűteni, fagyasztóra lesz szügségetek, ugyanis a hűtőben nem hűl le. De vigyázzatok, mert ha túl sokáig marad a fagyóban megfagy. Bár szerintem úgy is tök jó íze van. ^^




Ezek voltak az én tippeim, a nyárra.
Sajnos lassan már itt a vége, de amíg Augusztust írunk, és odakint röpködnek a 35°C-ok, addig nyár van! :)

XOXO 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése